Kennisbank

Hybride back-up

Table of Contents

Hybride back-up

Het volgen van de best practice in de back-upindustrie vereist zonder twijfel een soort combinatie van lokale en cloudback-ups. Het hebben van twee verschillende back-ups – één naar lokaal, een andere naar de cloud – is niet bijzonder efficiënt, omdat het extra werkbelasting op de gebruikte computer legt.

Eerst worden de bestanden geüpload van de computer naar de lokale opslagruimte – laten we zeggen een lokale NAS – en dan wordt hetzelfde proces herhaald om de bestanden te uploaden van de computer naar de cloudopslagruimte.

Een hybride back-up maakt het mogelijk om deze back-ups te combineren in één back-upplan, wat het natuurlijk gemakkelijker maakt om het instellingsproces uit te voeren. Het zet eerst de bestanden over naar de lokale opslag (NAS) en upload ze dan van de lokale opslag (NAS) naar de cloud. Dat geeft enige verlichting voor de hoofdcomputer, omdat er minder schijfoperaties nodig zijn omdat encryptie en compressie maar één keer worden uitgevoerd tijdens de eerste back-up naar de lokale (NAS) opslag.

Voordelen van hybride back-up:

  • Eén back-upplan.
  • Minder werkbelasting op de broncomputer.
  • Eenmalige encryptie en compressie.

Ondersteund voor:

Heeft u vragen?

Boek hier uw afspraak

Bespreek jou ideale back-up oplossing met één van onze specialisten

Nieuwsbrief

Schijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte
van alle nieuwtjes en interessante prijsaanbiedingen!