Kennisbank

Bewaarbeleid

Bewaarbeleid

Een beleid inzake gegevensbewaring is een overeenkomst over het bewaren van gegevens voor operationele of wettelijke nalevingsbehoeften.

Een dataretentiebeleid maakt deel uit van een algeheel databeheer en speelt een belangrijke rol omdat de definitie van de bewaartermijnen van de gegevens van een bedrijf van cruciaal belang is. Het bewaren van gegevens gedurende langere perioden dan nodig is, leidt tot onnodig opslaggebruik en verhoogt de opslagkosten.

Als gebruikersgegevens tijdens de bewaarperiode worden gewijzigd of verwijderd, kan in de back-upopslag altijd een kopie van de oorspronkelijke inhoud worden teruggevonden.

Objecten in de back-upopslag waarvan de bewaartermijn is verstreken, worden automatisch verwijderd, volgens de instellingen van een bewaarbeleid, zodat de omvang van de back-upopslag onder controle blijft. De duur van het gegevensbewaringsbeleid kan variëren van dagen tot jaren.

Bewaarbeleid in back-upplannen

De retentiebeleidsfunctie in Managed Back-up is gewoonlijk gebaseerd op de volgende instellingen:

  • Standaardinstellingen. Deze retentiebeleidsinstellingen worden standaard toegepast op alle back-upplannen van uw gebruikers. De standaardinstelling is om 3 bestandsversies te bewaren. U kunt de standaard retentie-instellingen altijd per computer in de backup-agent of in de beheerconsole wijzigen.
  • Aangepaste instellingen. Met de functie Retentiebeleid voor beheerde back-ups kunt u het specifieke retentiebeleid voor elk back-upplan aanpassen. De volgende parameters zijn beschikbaar:
    • Aantal versies. Met deze parameter kunt u een aantal versies opgeven voor bestanden die u in een back-upopslag wilt bewaren. De parameter is van toepassing op volledige back-ups.
    • Verwijder versies ouder dan. Deze parameter zorgt voor het verwijderen van oude bestandsversies in de backupopslag op basis van een tijdsperiode.
    • Vertraging wissen voor. Met deze parameter kunt u uw back-upopslag beveiligen door back-ups die op grond van een retentiebeleid moeten worden verwijderd, nog enkele dagen te bewaren. De parameter Vertraging zuiveren voor is niet beschikbaar voor Image-Based back-upplannen
    • Bewaar altijd de laatste versie. Deze parameter is een hulpmiddel voor het beveiligen van actuele bestandsversies om gegevens te beschermen tegen incidenteel wissen.

Het retentiebeleid wordt toegepast op de volgende soorten back-upplannen:

Heeft u vragen?

Boek hier uw afspraak

Bespreek jou ideale back-up oplossing met één van onze specialisten

Nieuwsbrief

Schijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte
van alle nieuwtjes en interessante prijsaanbiedingen!